Onthulling van een plaquette in Enschede

 

Op 21 Januari reden we dit keer eens naar Enschede, waar we werden gevraagd om mee te werken aan de onthulling van een plaquette in het muziekcentrum van Enschede.

Op de plek waar het muziekcentrum nu staat is in de 2e Wereldoorlog een lancaster bommenwerper neergestort die gelukkig voor de bewoners van Enschede niet met zijn lading is ontploft.

De onthulling vond plaats in het theater in de Arke zaal, bijgewoond door een delegatie van de Britse en Australische ambassades, en verdere uitgenodigden. De erewacht, de Colourparty van Het British Legion, een trompettist en wij als groep verleenden onze medewerking hier aan om er een eervolle ceremonie van te maken.

Het begin van de ceremonie begon met het geluid en de opkomst van onze groep en aan het eind waren het weer de doedelzakklanken die het eind aankondigden van het geheel. Al met al een mooi optreden.

Er werden ook weer wat contacten gelegd, die misschien wel leiden tot een optreden op de Oosterbegraafplaats in april met de herdenking van de geallieerde gevallenen die daar begraven liggen.

Na vele complimenten konden we weer terug kijken op een eervol en geslaagd optreden. 

Fotograaf:

Henk Stokreef

Comments are closed.