Herdenking op het Grote Kerkhof in Deventer 4 mei 2018

 

Na een uitgebreide rustpauze op het Mc complex Bathmen, waar we zoals elk jaar weer een heerlijke loempia hadden genuttigd, werd weer koers gezet naar Deventer. Onze Franse muzikale vriend Age hebben we even een app met een foto gestuurd van de loempia die hij weer mis liep.

De auto’s hebben we op de Worp geparkeerd, en vandaar met het pontje over, waar we spontaan ook nog even op de pont een nummer hebben gespeeld, dit tot vermaak van het aanwezige publiek, zowel op de boot als wel ook bij het IJsselhotel.

Eenmaal weer voet op vaste wal te hebben gezet togen we weer in slagorde onder tromgeroffel van de snaredrum in gelid naar het stadhuis, ook bij de vele uitspanningen zat het publiek weer te kijken van wat gebeurt hier.

De herdenking werd anders ingevuld dan vorig jaar maar werd door het publiek zeer gewaardeerd, onze rol was weer duidelijk, het geluid van onze instrumenten was ook weer niet te missen, en het toegestroomde publiek kon deze herdenking dan ook erg waarderen.

De samenwerking tussen ons en de gezamenlijke orkesten/koren was ook weer goed strak georganiseerd. Bij ons laatste nummer werd er door het koor spontaan meegezongen bij het nummer Abide, een mooie afsluiting van wat een mooie maar vermoeiende dag was.

 

Comments are closed.