Fallen Airmen Memorial in Markelo 23 Juni 2018

 

Op uitnodiging van de stichting Fallen Airmen uit Markelo werkten we mee aan de herdenking op zaterdag 23 juni 2018. Na paar muziek repetities en een generale repetitie in de kerk was het duidelijk dat het weer een prachtig optreden zou worden.

Ook onze Nestor Albert was weer gelukkig aanwezig. Het weer was geen spelbreker en met 7 personen togen we naar Markelo. Vanuit het dorp marcheerden we in het gelid naar de begraafplaats. Het verkeer moest zich even aanpassen, want een pipeband midden op straat ontwijk je niet zo maar.

Vanaf een kleine afstand voor de begraafplaats, voegden we in de colonne die ook vanuit het dorp komende bestond uit de Colour Party, familieleden en gasten uit Nieuw Zeeland, Australië, en Groot Brittanië.

Keep Them Rolling was ook present met een tiental voertuigen, en nog vele belangstellenden sloten de stoet.

Op de begraafplaats werden diverse speeches gehouden, muziek stukken gespeeld door Koper Ensemble Fanfare Markelo en wij, en werden ook vele kransen gelegd.

Ook was er een Fly Past van een toestel van de Koninklijke Luchtmacht. In colonne werd na de plechtigheid koers gezet naar de kerk alwaar er een kerkconcert was georganiseerd door de organisatie.

Deze bestond uit:

Koper-Ensemble Fanfare Markelo

Fanfare Markelo

Vrouwenkoor Mar-Cant

Sopraan Sandra Fluttert

Pianist/Organist Sander Knuiman

The Highland Regiment Pipes & Drums

                            

Er werd een scala aan nummers ten gehore gebracht, tot genoegen van de gasten en het toegestroomde publiek wat dit concert ook zeer kon waarderen, te merken aan de enthousiaste reacties. Nadien werden we verrast door een hapje en een drankje in Uitspanning de Kroon, met dank aan de organisatie.

En zoals Nestor Albert het ook al aan gaf in de Groep’s App;

Het was gaaf om hieraan mee te hebben gewerkt!

 

Comments are closed.