Plechtigheid voor omgekomen bemanning van Lancaster bommenwerper 04 mei 2019

Bathmen 4 mei 16.00 uur

Na de activiteiten in Holten werd het in afwachting van ons volgende optreden, weer eens tijd voor het jaarlijkse rustpunt en “DE LOEMPIA”.

We hadden ons kampement opgeslagen in het scoutinggebouw, alwaar de geuren van loempia’s al ras rond gingen, vergezeld van de nodige humor, want Age, die in Frankrijk woont, wordt altijd een foto toegestuurd die hij dan kan bekijken. Hij reageerde binnen de 5 minuten, dat zegt genoeg.

Aldus verzadigd togen we toen naar de Steginksweg, waar de herdenking van de Lancasterbommenwerper plaats zou vinden.

Ook hier waren de weergoden ons weer goedgezind, en de ceremonie was ingetogen en oprecht, dankzij ook de vele toegestroomde belangstellenden. Door de Majoorvlieger Joop Hendrix ‘Buiten Dienst” van de luchtmacht werd gerefereerd aan de vele offers die door de vliegtuigbemanningen werden gebracht tijdens de oorlogsjaren.

Ook waren er nog meerdere sprekers die de geschiedenis van zowel de Lilly Mars, ‘de bommenwerper die aan de Steginksweg is neergestort’ als andere aspecten van de dag en nachtvluchten van de geallieerden aanstipten. Na ook deze mooie en oprechte herdenking werd het tijd om weer eens te gaan verkassen, nu naar Deventer, voor ons volgende optreden, de jaarlijkse dodenherdenking van ons land.

 

Fotograaf:

Ria Stokreef

Comments are closed.