Freedom Ride Holten 05-Mei 2019

Holten 5 mei Canadese Begraafplaats, 13.00 uur

In eendrachtige samenwerking hadden we voorgesteld aan de organisatie van de Freedom Ride om de herdenking op het ereveld te vergezellen van onze klanken samen met die van SMT Drum libarationgroep uit Hengelo.

De organisatie had klaarblijkelijk niet verwacht dat men VEEL publiek en deelnemers kon verwachten op de berg, nou die kwamen, en met velen. De berg zat al rap dicht, alle hekken gingen op slot en dat gaf toch de nodige spanningen om er te kunnen komen, dit lukte na inspanning van diverse van onze groep de organisatie hebben we daarop aangesproken.

Tijdens een razendsnelle verkenning en overleg met de organisatie werden de nodige afspraken gemaakt om het geheel in de juiste volgorde ‘in samenwerking met de sprekers’ te doen verlopen.

In aanwezigheid van de Minister van Defensie, de Commissaris  van de Koning en vele andere gasten werd ook hier stilgestaan bij de vele offers die onze bevrijders hebben gebracht voor onze bevrijding. Tijdens de dienst waren wederom de weersomstandigheden prima.

Een mooi en sportief optreden van de vele fietsers, en van de vele muzikanten, die geheel belangeloos hun tijd hiervoor beschikbaar hebben gesteld.

Wel hebben we de organisatie erop gewezen dat men NOOIT meer een groente en fruitwinkel (als aanvulling voor hun sportieve prestaties) op een ereveld moet plaatsen, dit getuigd niet van respect, en men heeft toegezegd dat ook NOOIT meer te doen. Weer wat geleerd voor hun organisatie.

 

Fotograaf:

Ria Stokreef

Comments are closed.