Wapendropping & Bevrijding 22 september 2019

Een voor Hoge Hexel belangrijke gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog wordt nagespeeld: de wapendropping van de geallieerden om het verzet tegen de Duitse bezetter te ondersteunen.

Er vliegt tijdens de voorstelling zelfs een oorlogsvliegtuig over het terrein. Onbekend is echter nog of er ook iets gedropt mag worden. En ja er werd een lading “wapens’ gedropt.

Ook komen er jeeps van Keep Them Rolling aangereden. Dat gebeurt aan het einde van de voorstelling. De voertuigen van de geallieerden symboliseren de bevrijding.

Aan muziek is ook gedacht. De komst van een doedelzakband is al zeker. Hierin zijn The Highland Regiment Pipes & Drums de aangewezen band.

Er is ook nog aan die tijd gerelateerde muziek gedacht, die treden dan op na de voorstelling. Want het is niet de bedoeling dat iedereen direct naar huis gaat. Na afloop kunnen bezoekers iets drinken en eten. En natuurlijk van de muziek genieten. 

Het was geweldige optreden, een brede haag van juichende mensen die de “bevrijdende troepen”, voorafgegaan door onze band een warm welkom heetten.

Comments are closed.